Home Nieuws Hatha Yoga Restorative Yoga Stoelyoga Speciale Yoga Tieneryoga Lestijden Tarieven Yogastudio Sukha Links Contact
dinsdag 22 september 2020
Home Yogastudio Sukha Lestijden Tarieven

Yogastudio Sukha


Yoga betekent ‘verbinding’; bijvoorbeeld tussen lichaam en geest en jezelf en je omgeving.

Sukha is Sanskriet en staat voor vreugde, geluk van binnenuit. Vreugde in het leven door meer evenwicht tussen denken, voelen en handelen. In Tibet wordt sukha gesymboliseerd door een wiel dat soepel draait.
Sukha is ook een gemakkelijke zithouding in de yoga.

Door yogalessen te geven, wil ik kinderen en tieners iets meegeven waar ze nu en ook in hun verdere ontwikkeling veel aan kunnen hebben.
Volwassenen zie ik graag door middel van yoga weer bij zichzelf komen, de rust terugvinden die vaak zo gemist wordt in de huidige maatschappij.

Zelf ben ik begonnen met het volgen van yogalessen om meer in balans te komen. Mijn gedachten maakten overuren en bleven vaak hangen in vicieuze cirkels. Dit gaf veel onrust in mijn leven en in mijn relatie tot andere mensen. Ook wilde ik meer lichaamsbeweging. Ik heb verschillende soorten yogalessen gevolgd (Iyengar, Hatha, Manipura, Raja Yoga). Raja Yoga voelde voor mij het meest compleet.

Na een jaar Raja Yoga lessen te hebben gevolgd, heb ik de Basisopleiding Raja Yoga gedaan bij Susanna Willis in Rotterdam (zie www.rajayogarotterdam.nl).
Raja Yoga wordt ook wel de ‘koninklijke yoga’ genoemd en bestaat uit acht geledingen die in de yoga soetra’s van Patanjali beschreven worden. Deze yoga soetra’s zijn ongeveer 2000 jaar voor Christus opgetekend.

Verder ben ik ‘docent kinderyoga’ en gecertificeerd ‘special yoga practitioner’. De docentenopleiding voor kinderyoga en een bijscholing tieneryoga heb ik gevolgd bij Femmy Brug van Kidsyoga (www.kidsyoga.nl).
De opleiding voor speciale kinderen heb ik gevolgd bij Sonia Sumar van Special Yoga (www.specialyoga.com).

Heb je interesse, dan hoor ik het graag. Heb je vragen, stel ze gerust.

Hartelijke groet,

Angelique Rimmelzwaan-Vermunt

Telefoon 06 11 787 880
info @ yogastudiosukha.nl
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring